Bukplastik Stockholm

Plastikkirurgi av högsta klass

Andra behandlingar

EN BUKPLASTIK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT

En bukplastikoperation tar ungefär en och halv timme från början till slut. Kirurgen inleder med en fettsugning för att skapa en jämn och välbalanserad fördelning av underhudsfettet. Efter det läggs ett horisontellt snitt nedtill, liknande ett kejsarsnitt vid barnafödande. Det snittet går ända upp mot höftbenskammarna på båda sidor. Därefter lossas huden ända upp mot revbenen och naveln tas loss från sitt fäste i huden. Om det är nödvändigt så förstärker man den raka bukmuskeln och sträcker huden nedåt. Därefter tar man bort överskottet och syr igen såret försiktigt och noggrant.

Kirurgen lägger två sårdrän, i de flesta fall till dagen efter och patienten stannar för observation till nästa dag. Gördel rekommenderas i 4-6 veckor efter bukplastiken, detta för att undvika en vätskeansamling.

Snart är du igång för fullt igen

Efter tre dygn kan man avlägsna tejpförbandet och då kan man också duscha för första gången efter operationen. En vecka efter operation genomförs en kontroll för sårinfektioner och stygnen kan sedan tas bort efter två veckor. Patienten kan i vissa fall drabbas av lindriga smärtor i en till två veckor efter operationen.

Snittet markeras på magen före operationen. Operationsärren är röda till en början med bleknar undan steg för steg under det första året efter bukplastiken. Vi rekommenderar alltid att patienten tejpar ärret i minst tre månader.

 

 

 

 

"Dr Gylbert har gjort ett fantastiskt jobb, han har förändrat mitt liv och självförtroende". Anonym patient